Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka. Räkorna får inte koka, då blir de sega. Häll över fonden i en kastrull (inte bottensatsen) och koka ner till hälften, det tar drygt en timma
Då gäller det att passa så att de inte kokar för länge. Om det hade varit en festvariant hade jag köpt fin fiskfond på hallen och satsat på några lyxiga skaldjur, men nu ville jag laga den bästa vardagsvarianten på sådant som fanns hemma eller lättåtkomligt på den vanliga mataffären
Sila av och låt fonden koka vidare tills den reducerats ner till ca. Fonden gjorde jag på räkskalen jag hade fryst in efter räkmackan tidigare i veckan
Under tiden smakar du upp soppan med philadelphia, salt, peppar och ev en skvätt konc fiskfond. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs sedan räkskalet tillsammans med hackad lök några minuter
Detta fick koka upp och stå på sjudning några minuter. Man kan inte bli annat än lycklig när man inser att det ligger en påse i frysen med fiskfond gjord på sommarens makrillfångster och utöver det även påse med räkskal sedan någon frossa
Vi hade inte mycket färskvaror hemma eftersom vi varit borta så länge så jag grävde fram lax, räkor och pilgrimsmusslor från frysen och kokade en härlig soppa på det
koka upp. Släng i räkskalen i soppan för att få en mer koncentrerad smak. 2 dl Fiskfond. 2 dl Fiskfond. Idag var det verkligen högsommar ute men tyvärr kanske den sista innan hösten
Koka de strimlade grönsakerna i lättsaltat vatten, tag upp och kyl snabbt ner tempen på grönsakerna. Fräs runt räkskalen i rapsoljan i en stor tjockbottnad gryta
Koka upp vatten och vin i en traktörpanna. Skär bort benrester och använd de till fiskfonden. Dessutom är det ett ypperligt sätt att ta tillvara på överblivna räkskal
Bl a har jag inte hittat någon färdig fiskbuljong eller fiskfond som jag helt gillar så jag väljer att basera soppan på enbart hemkokt räkbuljong som då måste reduceras rejält