Koka gele med syltsocker recept

Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Koka upp vattnet och häll över blommorna. Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker
Vinbärsgelè

Vinbärsgelè

Tillsätt sockret och låt saften koka upp under omrörning. Täck med lock. Låt allt koka ca 10 minuter. Låt allt koka kraftigt i 5 minuter. 9 dl syltsocker
Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. Lägg tomaterna i en kastrull med tjock botten
Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Eftersom rabarber inte är så lätta att råröra och det är högsäsong för rabarber, valde jag att göra en rabarbersylt med vanilj och hallon i och kokade då samman rabarber och hallon till en konsistens som påminde om den hos rårörda bär
Veganska havrerutor med jordgubbs-chiasylt

Veganska havrerutor med jordgubbs-chiasylt

Jag fyller dem med en jordgubbssylt som blir tjock med hjälp av chiafrön - superbra om man vill slippa använda en massa syltsocker ( tycker du inte om jordgubbar så ta ett annat bär)
Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

För att utöka sortiment ytterligare så kokade jag en sats härligt, somrig jordgubbsmarmelad av jordgubbar som jag hade i frysen
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Nu har jag fyllt på förrådet med gelé för ett år framöver och det kan nog bli en och annan burk som får följa med som "gåbortpresent" under hösten, en uppskattad present hos de som inte kokar egen gelé
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Koka upp vattnet och häll över blommorna. Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker
Nypongelé

Nypongelé

I senaste numret av Allt om Mat fanns det ett inslag om nypon med bland annat en panna cotta med nypongelé och små mandelbiskvier
Nypongelé

Nypongelé

I senaste numret av Allt om Mat fanns det ett inslag om nypon med bland annat en panna cotta med nypongelé och små mandelbiskvier
Gelé på röda vinbär

Gelé på röda vinbär

Kokade upp, rörde om ordentligt, värmde burkar och hällde upp, på med locket och låt svalna. Dock använde vi en råsaftscentrifug vi fått av Floras far tidigare för att få ut saften från bären istället för att koka och sila dem
Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Kokar till en burk i taget. Bättre att ha en liten burk och koka nytt när den är slut. 1,25 dl syltsocker. Koka lingonen tillsammans med vattnet i 5-10 minuter på medelvärme. 1,25 dl syltsocker