Kolja fisk recept

Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Jag väljer kolja till denna rätten för att jag tycker kolja är godare och smakar mera, fastare i köttet och med en lite mera sälta i smaken än torsk
Fisk på fat med sällskap

Fisk på fat med sällskap

fryst torsk (eller kolja). Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Häll blandningen över fisken och broccolin
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

ex torsk, kolja, sej). Barnens favorit, och mycket bättre än fiskpinnar. ex torsk, kolja, sej). Byxa fisken och dela den i portionsbitar
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

torsk, kummel, sej, kolja, lax…. Eftersom såsen hade slurpats upp av gästerna tog jag vad som fanns i kyl och frys och serverade fisken med bladspenat, rostad blomkål (för övrigt otroligt gott
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

filé av kolja, torsk eller sej. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Senapspanerad kolja med dillgrädde

Senapspanerad kolja med dillgrädde

Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Fisk under krämigt täcke

Fisk under krämigt täcke

Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Under fisken gömmer sig smakrika grönsaker. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och bred blandningen över
Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag. För idag bjuder jag på förra tisdagens fiskrecept. Färsk fisk såklart, goda tomater och en krämig sås men lite "sting" i
Gartinerad fisk med sparris

Gartinerad fisk med sparris

torsk, kolja eller hoki. Gratinerad fisk med sparris är en av våra fiskfavoriter. torsk, kolja eller hoki
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över pressad citron. Ta fiskfatet ur ugnen. Fördela brödblandningen över fisken
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej). 400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej)
Kolja i ugn

Kolja i ugn

Kolja eller någon annan vitfisk passar bra ihop med spenat, purjolök, lite majonnäs, lagrad ost och grädde
Ugnsbakad kolja med kapris

Ugnsbakad kolja med kapris

Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om. Ös ev fisken efter halva tiden. 600-800 g koljafilé eller annan vit fisk
Fisk surprice

Fisk surprice

Salta och peppra fisken och skär den i bitar. Lägg fisken i formen. 400 g fiskfilé. 1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Vi äter för lite fisk. Egentligen har jag inget att skylla på för barnen äter all fisk som jag ställer fram på bordet