Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap. Det är inte lätt att som jag, en grå helyllesvensson, ständigt sukta efter lite exotisk maträtter och smaker
Det är så nice just för att man bara kan blanda ihop något protein, valfria grönsaker och ris, slänga på ett stekt ägg och vips så har man en koreansk pyttipanna typ
Resultatet blev mycket gott om man gillar koreanska smaker. En maträtt som jag gillar skarpt är bulgogi som består av grillat eller stekt tunt skivat nötkött
Bibimbap ( Bibimbab och Pibimbap]) är en koreanskmaträtt. Den görs på koreanskt ris tillsammans med stark chilisås, som blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi
Dak dori tang är en koreanskmaträtt man äter till vardags. Detta är koreansk, fermenterad chilipasta. Maträtten i sig är faktiskt inget sådär speciellt, smakar lite som hämtmat (fast stark
Ett stenkast därifrån, vid Placa del Mercat finns Bibap på en fantastisk koreansk restaurang. Dessutom har vi välsignats med en unga som älskar att gå på restaurang, som älskar att prova nya maträtter och som tyckte det var självklart att välja bort julklappar för att kunna äta ute så mycket som möjligt
Jag lurade till och med min dotter som är så skeptisk till mina vegetariska maträtter att smaka. Jag tycker att det är kul att skapa och smaka, för mig nya rätter och igår gjorde jag koreansk husmanskost, fast vegetarisk