Sambalkotletter. Fläskkotletter är ofta billiga liksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1-2 tsk sambal oelek
Vispa samman grädde, creme fraiche, soya och sambal oelek. Dagar som dessa så är det perfekt med mat som sköter sig självt, som detta receptet på kotletter i ugn
Häll blandningen över kotletterna och sätt in i ugnen i. Täck gärna över kotletterna med ugnsfolie. Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter. om ugnen sätts på 225 grader. 8-10 Kotletter läggs ut i en smord långpanna. 1 tsk Sambal Oelek (hot) eller 2 tsk
Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. 11-2 tsk sambal oelek. 11 kg benfri kotlettrad 3 dl creme fraiche 2 dl grädde 1/2 dl soya 1-2 tsk sambal oelek Texas grillkryddaPutsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader
Ugnsstektakotletter med sambalsås. Lägg de råa fläskkotletterna i en ugnsfast form. Jag blev lite väl vild med sambalen så det gick åt en del vatten till måltiden, nästa gång ska jag försöka behärska mig och göra som det står angivet
Lägg kotletterna i en ugnsform och blanda övriga ingredienser i en bunke. Sweet chili-kotletter. Sist ringlade jag olivolja över innan jag stoppade in formen i ugnen bredvid kotletterna
Blanda ihop resterande ingredienser och häll över kotletterna. Skiva kotletterna i 1 cm skivor. Ställ in i ugnen 200 grader i 20-30 min. 1-2 tsk sambal oelek
Låt helst kotletterna ligga någon timme i kylen och marinera innan du steker eller grillar dom. Kotletter med tacosmak1 kotlett/persontacokryddorpressad limejuiceBlanda samman tacokryddor och limejuice till en fast smet och pensla kotletterna med kryddröran. 20*30 cm och grädda brödet mitt i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Mango och rabarbersalsa 2 dl hackad mango, ca 1 stycken mangofrukt behövs1 dl fint skivad rabarberstjälk10 cm fint strimlad purjolök½ lime, finrivet skal och saft1-2 msk finhackad mynta1 tsk sambal oeleksaltBlanda samman alla ingredienserna, smaka av
Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter. 4 fläskkotletter. 1/2 tsk sambal oelek
Blanda ihop resterande ingredienser och häll såsen över kotletterna. Köttet bli mört och gott då det får gotta in sig i den goda såsen på en hyffsat låg temperatur i ugnen