Några av er kanske minns att jag brukar göra kräftfond efter kräftskivan varje år. Sen har jag kräftfond i frysen i små burkar som räcker länge och passar bra till soppor, såser och grytor
1st Fänkål, ca 1 dl Färdigskuren1st Blomkålshuvud, mindre modell, ca 4dl grovhackad blomkål1st Gul lök, grovhackad2msk Smör8dl Vatten4msk Kräftfond, koncentrerad2,5dl Vispgrädde1msk HarissaHavssaltKräft- och blomkålsgarnityr
)Kräftsoppa (4 port)Ingredienser4 dl kräftfond3 dl grädde2 dl mjölk0,5 dl whiskey eller cognac200 g kräftost100 g sockerärtor20 kräftstjärtar1 dl créme fraiche1 msk citronsaft0,5 dl hackad dillGör såhärHa i kräftfonden i en kastrull och tillsätt grädde, mjölk, kräftost och cognac eller whiskey