Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Kungskrabban ville vi laga på samma lyxigt asiatiska sätt som vi sett på Mästerkocken för ett tag sedan
Under tiden avlägsnar du skalet på kungskrabban och tar ut krabbköttet. Krabbskalet tar du självklart tillvara och kokar den bästa fond på som du fryser ned till ett senare tillfälle
Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk
Häll av vätskan och koka ihop med grädden, red eventuellt av med maizenaredning om så behövs. Lax och pilgrimsmusselfärserad sjötunga med Champagnesås8 enkelfiléer rödtunga beroende på stl200 g laxfilé4 st scallops (+ ev 50-70 g kungskrabba)4 msk grädde (ev. 50-70 g kungskrabba