Kungskrabba koka recept

Risotto på kungskrabba

Risotto på kungskrabba

Koka upp buljongen i en kastrull vid sidan om. kött från kungskrabba, märkt med MSC, ASC eller Krav. Häll i vinet och låt det koka upp under omrörning
Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Lyxig inledning på påsken!

Lyxig inledning på påsken!

Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Kungskrabban ville vi laga på samma lyxigt asiatiska sätt som vi sett på Mästerkocken för ett tag sedan
Krabbsoppa

Krabbsoppa

kamtjatkakrabba (kungskrabba). Koka upp buljongen i en kastrull. Skala krabban och lägg köttet i kastrullen
Skaldjursmiddag

Skaldjursmiddag

2 ben av kungskrabba. Koka upp 3 liter vatten. Lägg ner hummern (huvud först) och låt den koka i 8-10 min under lock. 2 ben av kungskrabba
Grillinspiration!

Grillinspiration!

Kungskrabban är förvisso ganska dyr men dra mig baklänges vad gott det är och mycket kött är det i benen också
King Crab BBQ Noodles

King Crab BBQ Noodles

Koka upp vatten och lägg i nudlar, häll av vattnet när de är färdiga. 4-6 ben från Kamchatka King Crab/Kungskrabba
Mat med inspiration av försommaren

Mat med inspiration av försommaren

Räkorna kan bytas mot krabba eller kungskrabba. Koka dem hastigt i saltat vatten så de har det mesta av spänsten kvar, det tar bara ett par minuter
Kungskrabba "Norwegian"

Kungskrabba "Norwegian"

Koka upp vinet, hälften av ingefäran och worcestersåsen. Kungskrabban gör du så här. Dela kungskrabban i passligt stora bitar

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Grillad kungskrabba och skagenröra. Koka dem i. Grillad kungskrabba och. Koka ihop. Mellanrätten med kungskrabban
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Under tiden avlägsnar du skalet på kungskrabban och tar ut krabbköttet. Krabbskalet tar du självklart tillvara och kokar den bästa fond på som du fryser ned till ett senare tillfälle
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk
Rättelse av förra helgens recept på lax & pilgrimsmusselfärserad sjötunga

Rättelse av förra helgens recept på lax & pilgrimsmusselfärserad sjötunga

Häll av vätskan och koka ihop med grädden, red eventuellt av med maizenaredning om så behövs. Lax och pilgrimsmusselfärserad sjötunga med Champagnesås8 enkelfiléer rödtunga beroende på stl200 g laxfilé4 st scallops (+ ev 50-70 g kungskrabba)4 msk grädde (ev. 50-70 g kungskrabba

Lyxig krabbterrine

  Koka upp fiskbuljong och vitt vin med saffran. 2 kg kungskrabba.  Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten