) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Det finns allt från klassiska sorter som Brantevikssill, löksill och Glasmästarsill till de lite mer ovanliga sorterna, Wasabisill, fetaostsill, baconsill och Sweet chilisill
Och allt mer konservativ har jag blivit med åren gällande val av inläggning. 2 små burkar löksill – dvs avrunnen vikt totalt ca 280 gram. Fisk & Skaldjur inläggning, påsk, recept, sill, throwback thursday 2 små burkar löksill – dvs avrunnen vikt totalt
100 g färdig löksill. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tvätta citronen i hett vatten. Riv det yttersta skalet och rör ner i majonnäsblandningen
Det andra momentet är själva inläggningen. Inläggningslag. Gör samtidigt inläggningslagen genom att blanda alla ingredienser och ge det ett snabbt uppkok
löksill, citronsill eller inlagd sill. Jag brukar tycka att sill med klar inläggning är godare, t. Igår var det soligt och varmt och det vädret verkar fortsätta i dag fast med lite mer blåst
Låt inläggningen stå ca ett dygn före servering. Koka lagen först. Blanda vinäger, kryddpeppar, lagerblad, vatten och vitlök i en kastrull och koka ca 5 min
Min absoluta favorit är den enkla löksillen. Det finns en del nya spännande goda inläggningar som lime och vodka, chili, vitlök eller den lite mer klassiska löjromssillen i löjromsstinn crème fraîchesås