Vid serveringen kan man lägga lite mer rårörda lingon och ev. Dela laxbiten i 4 delar. Förgrädda laxen tills den nästan blir klar (ca 10 min). Häll över laxen och grädda i 20 min. Laxbit 500 g. 2 msk vilt & kantarellfond. 2 msk rårörda lingon
Till varmrätt åt vi lingonlax, pressad potatis och sallad. Eftersom framförallt Isak blir på så dåligt humör när vi äter lax så stekte vi fiskpinnar också
lax med en sås på vilt och kantarellfond och lingon lixom. )så det gjorde jag och jag måste säga att det var en bra smak på den här rätten och man glömmer lixom bort att man äter lax, ett bra alternativ när man börjar tröttna på laxsmaken men ändå vill ha fisk kanske
Strö över lingon. Här kommer en underbar laxrätt som mamma bjöd på för ett tag sen. Det är en laxrätt med viltsmaker, enbär och timjan och en härligt gräddig sås
Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Häll över laxen. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, t ex haricots verts, och gärna rårörda lingon 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar). 2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond). 2 msk lingonsylt
Lägg laxen på ett fat och stek färefter kantarellerna gyllene. Strö över lingon. Skär laxen i bitar, ca 2x2 cm. Tillsätt laxen och låt alltsammans koka ca 3-4 minuter. 4 bitar skinn- och benfi lax. 1½ msk vilt- och kantarellfond. 1-2 msk lingon
lax med en sås på vilt och kantarellfond och lingon lixom. )så det gjorde jag och jag måste säga att det var en bra smak på den här rätten och man glömmer lixom bort att man äter lax, ett bra alternativ när man börjar tröttna på laxsmaken men ändå vill ha fisk kanske