Skär kycklingbröstet i kuber och stek tillsammans med kantarellerna. Igår kom vi hem lite sent från landet, med oss hade vi en hink med kantareller Micke tog hand om tvätten medan jag fixade i köket…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Servera raggmunkarna med kantarellerna, bacon och Felix rårörda lingon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna genomstekta och tills de fått en fin färg
Garnera medlingonoch persilja. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis. Det är många riktigt goda recept i den boken och nu blev det detta
Rödspätta med kantareller ochlingon, foto. Häll i grädde och vinäger, sjud på medelvärme utan lock tills såsen tjocknar och smaka av med salt och peppar
4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstig lammgryta med kantareller ochenbär i. Jag tycker det är riktigt gott med lammkött och dessutom en härlig variation till nöt och fläskköttet som det ibland blir lite för mycket av
kokt broccoli (som jag valde) samt lingonsylt (jag använde lågkalori från Önos) och ev. Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja i och lägg i viltmästarskaven och bryn den samtidigt som du försiktigt särar på varje lager av kött så att köttet blir jämnt brynt på alla sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.