Tina laxen om den är frusen. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i matfett i en kastrull och pudra över saffranet och låt det fräsa med någon minut
Tillsätt riset och låt steka någon minut. Oj, det går långt mellan inläggen nu märker jag. Men denna vecka har bestått av både magsjuka och förkylningar, inget kul alls men nu känner vi oss mycket bättre och då kommer ju matlagningen igång igen
1. Ta ut och tina laxen. 2. Potatis. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. 3. Citrongräddsås. Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min
Färsk fisk kan vara bland det godaste. På bilderna ser ni lax, stekt broccoli och lök samt min underbara kalla sås med b la creme fraiche, honung och dill
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt
Förberedelser. Tina laxen om du använder fryst. 1. Potatissallad. Skala potatisen. Dela varje potatis i fyra klyftor och koka i ca 12-15 min i saltat vatten
Avokadosalsa. Kärna ur och strimla chilipepparn. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och tärna tomatköttet. Tärna gurka och avokado och strimla salladslöken och blanda med chili, tomater, limesaft och olja