Ta ut laxpuddingen ur ugnen och lägg på dillvipporna. 400 g gravad lax. 1 stor purjolök 1 rejäl bunte dill 800 g fast potatis, kokt och kall 400 g gravad lax 200 g färsk spenat 4 ägg 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt och nymald vitpeppar smör
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Jag använde gravad lax, men kallrökt går lika bra så man tar det man gillar eller har tillgång till. En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding
Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det