Ljus surdegsgrund recept

Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Glutenfri surdegslimpa med fibrer och teff

Glutenfri surdegslimpa med fibrer och teff

Min surdegsgrund dog för ett tag sedan och jag fick börja om och sätta en ny. Recept på naturligt glutenfri surdegsgrund hittar du i boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Dinkelsurdegsbröd

Dinkelsurdegsbröd

Surdegsgrund¾ dl siktat dinkelmjöl¾ dl fullkornsdinkelmjöl2 dl ljummet vatten1 tsk honung. Ingredienser2½ dl vatten2 msk olivolja200 g dinkelsurdeg2 msk ljus sirap10 g färsk jästca 400 g siktat dinkelmjöl (ca 6½ dl)2 tsk salt. 2 msk ljus sirap
Dags för surdeg

Dags för surdeg

Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Jag fick för mig att jag skulle börja med att göra två olika surdegar, en ljus och en mörk, som jag blandade ihop mot slutet
Glutenfria surdegsbaguetter

Glutenfria surdegsbaguetter

Har du bara surdegsgrunden klar är brödet hur lättbakat som helst, och låter sig villigt formas till fina baguetter
Plommonbröd... fast utan plommon!

Plommonbröd... fast utan plommon!

Jag nämnde där att jag kanske hade haft lite tur med min något illaluktande kompis som puttrade på där i sin låda (min surdegsgrund, alltså)
Glutenfritt Surdegsbröd

Glutenfritt Surdegsbröd

Blanda i salt och surdegsgrund samt mjölmixerna. Dag 1 Jag blandade jag ingredienserna till en surdegsgrund och förvara den med lock i rumstemperatur. Ingredienser2 dl vatten, 37 grader3 dl ljus mjölmix1 rivet äpple (ca 100g)Dag 2 och 3 rör om surdegsgrunden en gång om dagen. Dag 4 blanda surdegsgrunden med ytterligare 2 dl vatten, 37 grader och 3 dl ljus mjölmix. 3,5 dl vatten12 g jäst1 msk fiberhusk1-2 tsk salt300 g surdegsgrund3 dl grov mjölmix5 dl ljus mjölmixSmula jästen och lös upp den i vatten, 37 grader. 3 dl ljus mjölmix
Hembageri

Hembageri

I förgrunden russinbusar, bakom ljust formbröd med surdeg. Ljust formbröd med surdeg. Efter frukost blandade jag degen till det ljusa surdegsbrödet, i lagom tid för att det skulle in i ugnen direkt efter fruktbrödet
Baka granbröd i skymningsljus

Baka granbröd i skymningsljus

Hemma igen och grönsaksodlaren har redan tillsatt surdegsgrunden, vilket sparar tid. Det är som mörkast och man längtar som bäst efter lite ledighet och lite ljus
Bly eller fjäder

Bly eller fjäder

Nu till det ljusa, luftiga fluffbrödet. Blanda 50g rågsurdegsgrund med. 50g surdegsgrund. 15g ljus sirap (borde ha tagit mörk, med tanke på ambitionen med brödet, men den var slut) och. Luftigt, gott vetebröd 50g rågsurdegsgrund med. 50g surdegsgrund. 15g ljus sirap (borde ha tagit mörk, med tanke på ambitionen med brödet, men den var slut) och

Grönt är skönt

Ljuset är nu tillbaka på allvar. 1½ dl surdegsgrund av råg. 1½ dl surdegsgrund av råg. Nu händer det en hel del nya saker varje dag
Havregrynspåsen

Havregrynspåsen

2 msk ljus sirap. 100 g surdegsgrund. 2 msk ljus sirap. 100 g surdegsgrund. Det var i måndags som en kollega till mig fick för sig att han skulle leta igenom skåpen i pentryt efter nåt ätbart

Råger More surdegsbröd

5 tsk ljus sirap. 300 g surdegsgrund. Surdeg. Det är enkelt att göra surdeg men tar litet tid så det gäller att ha lite framförhållning