En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Min surdegsgrund dog för ett tag sedan och jag fick börja om och sätta en ny. Recept på naturligt glutenfri surdegsgrund hittar du i boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Blanda i salt och surdegsgrund samt mjölmixerna. Dag 1 Jag blandade jag ingredienserna till en surdegsgrund och förvara den med lock i rumstemperatur. Ingredienser2 dl vatten, 37 grader3 dl ljus mjölmix1 rivet äpple (ca 100g)Dag 2 och 3 rör om surdegsgrunden en gång om dagen. Dag 4 blanda surdegsgrunden med ytterligare 2 dl vatten, 37 grader och 3 dl ljus mjölmix. 3,5 dl vatten12 g jäst1 msk fiberhusk1-2 tsk salt300 g surdegsgrund3 dl grov mjölmix5 dl ljus mjölmixSmula jästen och lös upp den i vatten, 37 grader. 3 dl ljus mjölmix
I förgrunden russinbusar, bakom ljust formbröd med surdeg. Ljust formbröd med surdeg. Efter frukost blandade jag degen till det ljusa surdegsbrödet, i lagom tid för att det skulle in i ugnen direkt efter fruktbrödet
Hemma igen och grönsaksodlaren har redan tillsatt surdegsgrunden, vilket sparar tid. Det är som mörkast och man längtar som bäst efter lite ledighet och lite ljus
Nu till det ljusa, luftiga fluffbrödet. Blanda 50g rågsurdegsgrund med. 50g surdegsgrund. 15g ljus sirap (borde ha tagit mörk, med tanke på ambitionen med brödet, men den var slut) och. Luftigt, gott vetebröd 50g rågsurdegsgrund med. 50g surdegsgrund. 15g ljus sirap (borde ha tagit mörk, med tanke på ambitionen med brödet, men den var slut) och
2 msk ljus sirap. 100 g surdegsgrund. 2 msk ljus sirap. 100 g surdegsgrund. Det var i måndags som en kollega till mig fick för sig att han skulle leta igenom skåpen i pentryt efter nåt ätbart