Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Råg 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 18 g (3 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten
När jag var & handlade förra veckan hittade jag en påse med surdeg. Torkad surdeg. Fick lov att testa. Tyckte brödet vart mycket gott men det var int eså luftigt eller högt som jag trodde
Ett av de godaste bröden jag har bakat. Fm/Dag3 dl rågmjöl (eko)3 dl ljummet vattensurdegsklick= surdegen2,5 dl hel råg1 dl hampafrön0,5 dl svarta sesamfrön0,5 dl psylliumfrön0,5 dl solrosfrönKokande vatten=skållningenBlanda 3 dl ekologiskt rågmjöl med 3 dl ljummet vatten och en surdegsklick
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Idag fyller Mats år, men då delar av familjen är utslagen i något influensaliknande firas dagen med måtta
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.