Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Majsbröd med rökt chili1 1/4 c grovkornigt majsmjöl1 c dinkelsikt2 1/2 tsk bakpulver1 tsk salt1 c växtdryck1 msk sirap1 c majskorn4 msk olja2 msk rökt chili |finns torkad att köpa på affären, låt ligga i hett vatten ca 30 min]Värm ugnen till 200 °c, ställ in gjutjärnspannan så den blir het under tiden
Bakduk över ger mjukare skorpa, utan bakduk ger en hårdare skorpa. Vik försiktigt ihop degen så att den passar din grytform (rund eller oval) och lägg ner bröddegen i den heta grytan
Till detta serverades gott, glutenfritt majsbröd. Majsbröd. Majsbröd. Lägg i "en näve" deg (det blev 8 bröd, ska egentligen bli tolv) och stek i ett par minuter
Gör tortillas med majsbröd, sallad, bönor och en rivig potatissallad. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Venezuelanska majsbröd. Lägg alla arepas på gärnet och stek de 5-10 minuter på varje sida eller tills de fått fin gyllenbrun färg och bakats klart i mitten
Mexikanskt utanmajsbröd. Men Änglamark’s Ekologiska är riktigt god och utan konstiga tillsatser. Jag tillhör de fåtaliga som aldrig varit så speciellt förtjust i Texmex, Tacos och Nachos
Det blev två olika sorters potatis, coleslaw, hemmagjord kryddsmör i olika smaker, nybakat majsbröd, lite olika röror även här, och en en hejdundrans massa olika grillade grönsaker