Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan. Färga marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg och låt en liten bit vara ofärgad, blanda gärna färgerna
Tårtbottnar och marsipan köpte jag färdigt - medan jag kokade egen vaniljkräm. En prinsesstårta är en tårta som är gjord av tårtbotten, vispad grädde, vaniljkräm, glasskräm och överdragen med grön marsipan
Äntligen - nu har jag testat att göra en egenmarsipanöverdragen tårta. Knåda marsipanen smidig tillsammans med karamellfärg tills marsipanen är lagom gyllengul och lätthanterlig
Jag tror jag skrivit förut att tårtor är det jag tycker är nästan roligast att baka, mest för att man kan göra så mycket med den (sen ser jag lite mellan fingrarna med alla E- nummer när det gäller just tårtor och färger, fick lite ångest när jag läste Den hemlige kocken så nästa gång ska jag testa att göraegenmarsipan
med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Spritsa fint mönster på ovansidan och dekorera med cocktailbär och varför inte en ros av marsipan. Jag gjorde även några små marängbottnar till mig själv så jag kan göra mig en egen Mockatårta
Sedan tärnade jag mandelmassa (inte marsipan. Smörj en form (27 cm) och bred ut degen. Jag tänkte förgrädda, så jag gjorde det i 5 minuter tills jag kom på att det nog inte gör något om krusbären sjunker in i degen