Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. 600 g Rödspättafile. 5 msk Mat & Bak Smör. 50 g Mat & Bak Smör
Då kör vi på mat som känns lätt och lagom att äta en dags om denna. Vänd fisken i ägget och sen i ströbrödet och stek i rikligt med smör tills paneringen har fått fin färg
Så gör som oss och planera veckans matsedel i god tid och börja då med att planera in fiskrätten/rätterna, följt av dem vegetariska rätterna och avsluta med kötträtterna