Mat med rödspätta recept

Panerad rödspätta med romröra

Panerad rödspätta med romröra

Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
Rödspätta i ugn med ris

Rödspätta i ugn med ris

Jag brukar även krydda min matmed lite narom (alpnaering) vid servering. Perfekt en vardag när tiden inte riktigt finns till matlagning
Frasig rödspätta med bakad purjolök, kokt potatis och brynt smör

Frasig rödspätta med bakad purjolök, kokt potatis och brynt smör

Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. 600 g Rödspättafile. 5 msk Mat & Bak Smör. 50 g Mat & Bak Smör
Rödspätta med dill och kaviar

Rödspätta med dill och kaviar

Häll över grädden, delade körsbärstomater och toppa med den rivna osten. Servera gärna tillsammans med en god sallad eller kokad blomkål
Rödspätta med citronsås

Rödspätta med citronsås

Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar
Rödspätta med Skagenröra

Rödspätta med Skagenröra

Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen. Helstekt rödspätta är en av mina favoriter
Stekt rödspätta med dill och potatis

Stekt rödspätta med dill och potatis

Då kör vi på mat som känns lätt och lagom att äta en dags om denna. Vänd fisken i ägget och sen i ströbrödet och stek i rikligt med smör tills paneringen har fått fin färg
Fylld rödspätta med pepparrot

Fylld rödspätta med pepparrot

Lägg en klick av röran i mitten av varje filé och vik över kanterna, lägg med flikarna nedåt i en ugnsform med höga kanter