Det blev en gammal favorit fast denna gången i en lite annorlunda tappning, vi högg nämligen in på en Janssons frestelse där ansjovisen byttes ut mot matjessill
Vårt klassiska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd sill, hemgjorda köttbullar, Janssons frestelse, hemkokt rödkål tillsammans med inspirerande och gröna sallader
Eller inför midsommar har morgonvärdarna langat fram matjessillen och så sitter finsmakarna i soffan och jämför – Östgöta Sädes, Lysholm, Hallands fläder, Löjtens…
Nu finns inte den produkten att köpa i den vanliga livsmedelsbutiken men en vanlig klassisk matjessill har nästan samma smaksättning så de senaste åren så har jag gjort min Jansson med matjessill istället
Sillen har jag inte lagt in själv utan köpte god matjessill från Abba. Jag ställde mig och gjorde köttbullar och Janssons när vi stigit upp kring lunch så varför inte äta det till frukost fast det är sen lunch
Matjessill Gräddfil Gräslök Hårdkokta ägg Kallrökt lax Nypotatis Köttbullar Prinskorv Janssons frestelse Rökt ål Romsås (färdigköpt som blandas med lika mycket crème fraiche rikligt med hackad dill) Vi var två personer till bords vilket gjorde att de två litrarna med jordgubbar räckte till en formidabel jordgubbsorgie, jag gjorde både jordgubbssylt och saft