Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Ingredienser till Morbergs skånska kalops. Jag har en helt fantastisk kokbok hemma, Per Morberg. Per Morberg är fantastisk och hans recept är fantastiska
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. • Putsa högreven från eventuella senor och fett och skär den i 4 cm
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Är så glad att jag köpt den boken. Ger mig en anledning att testa gamla favorit recept på nytt