Musslor i vitt vin och tomat recept

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

citronsaft. 1 schalottenlök, skalad ochfinhackad. 1 klyfta vitlök, skalad ochfinhackad. 0,5 fänkål, finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 3 dl vispgrädde. 1 sats blåmusslor (se recept ovan). 0,5 dl ramslök, strimlad. 0,5 dl färsk persilja, strimlad. 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade. 2 klyfta vitlök, finhackadeoch rostade gyllene iolivolja. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad ochfinhackad 1 klyfta vitlök, skalad ochfinhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Såsen1 sats musselbuljong (se recept ovan) 3 dl vispgrädde 25 g smör citronsaft salt. Musslorna 1 dl sås (se recept ovan) 1 sats blåmusslor (se recept ovan). Garnering0,5 dl ramslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, strimlad 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade 50 g fetaost, smulad 2 klyfta vitlök, finhackadeoch rostade gyllene iolivolja
Musslor med tomat och vitlök

Musslor med tomat och vitlök

Häll på vinetoch låt koka ner till ungefär hälften. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Musslor kokta i tomater och öl

Musslor kokta i tomater och öl

En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blirotroligtmustigoch god av ölen, tomaternaoch senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd ochlitevittvini glaset
Pasta vongole med vitt vin

Pasta vongole med vitt vin

Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänkenoch kolla att de stänger sig