1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
En rökig variant av marinad, supergod till framförallt nötkött. Fler recept finns i kategorin ”matrecept och tips” som du hittar under min presentationsbild lite längre ned i vänster sidokolumn
Marinaden gör det svårt att se när köttet är klart men nötkött behöver ju inte tillagas så länge. Det såg så grått och regnigt ut imorse men nu skiner solen från blå himmel
Ungefär som att köra ursprungsreceptet på nötkött och säga kött som kött, det ska ju ändå marineras. Det tog sin tid, men nu lyckades jag äntligen ta mig för att laga 2013 års mest hipsterhypade rätt, alla kategorier – Fooled Pork, a
Jerk passar lika bra till kyckling, fläsk, korv eller nötkött. En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor
Rendang är tillverkad av nötkött, men man kan även använda kyckling, får och lamm. 800 g nötkött, i 2 cm grytbitar. - Lägg i nötkött och låt koka i 10 minuter långsamt. 800 g nötkött, i 2 cm grytbitar