mot din nästipp = Medium. oxfilé,. 800 gram oxfilé i skivor. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan. 800 gram oxfilé i skivor
Använd en stektermometer och stek till medium i 120g ugn till ca 56g kärntemperatur. Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med
Oxfilé provencale är klart att servera. Sätt gärna in en termometer i köttet och se så att det blir ca 63 grader då är det medium vilket jag rekommenderar. 800 g hel bit oxfilé
mot din nästipp = Medium. 800 g oxfilé i skivor. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
Oxfilé. Sätt sedan in köttet i 175 grader i ugnen till ca 63 gradig i innertemperatur för medium. 800 g oxfilé, 200 g/pers. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Oxfilé. Låt oxfilén att få rumstemperatur innan tillagning. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Flytta stekpannan till ugnen och stek i 15 minuter för medium rare, eller enligt dina önskemål. Oxfilé ska serveras med en innertemperatur på 55-70 grader. 675 g oxfilé. Oxfilé675 g oxfilé 1 msk olivolja
oxfilé,. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. Lägg upp på plåt och sätt in köttet på 100 grader till en innertemperatur på 56grader för medium, ca 30-40 min. kossa 800 g oxfilé i bit. 56grader för medium,
Helstekt oxfilé. Behåll termometern i köttet och se till att temperaturen inte överstiger 60°C så att du får köttet medium-rare/ medium vid servering. 600 g Oxfilé Hel
Ställ köttet mitt i ugnen till innertemp 57° för blodigt 60° för medium. 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
Torka av oxfilén, salta och peppra och stek i smör och lite rapsolja i 2-3 minuter per sida. Vid 55 grader är köttet medium rare, vid 60 grader medium och 65 grader well done. 4 bitar oxfilé (à 175 g). 4 bitar oxfilé (à 175 g) 900 g mjölig potatis, i skivor 0,5 liten rotselleri, i skivor 200 g trattkantareller (eller kantareller) 1 gul lök, i tunna skivor 3 klyftor vitlök, finhackade 2 msk färsk timjan, hackad 3 dl vispgrädde 40 % 2 dl mjölk 2 dl västerbottensost eller annan lagrad ost, riven 100 g ruccolasallad 250 g cocktailtomater 1 rödlök, tunt skivad i ringar 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger salt peppar