En vän till mig hade för ett tag sen läst min blogg och från en av kommentarerna klickat sig vidare till en annan blogg där ett recept påchokladkolafudge fanns publicerat
Det här med lakritsfudge är inte min starka sida, jag får inte sådandära god härligt len mjuk fudge som finns att köpa bland lösgodiset utan varje gång jag försöker mig pålakritsfudge så blir det kola av det, iofs tokgod lakritskola med mycket smak av lakrits och det är ju inte helt fel
Även detta godis gick till barnens klasskassa på julauktionen. Du kan smaksätta din fudge med mörk choklad, marabou choklad, med eller utan nötter, kanske lakrits eller krossade polkagrisar eller i princip vad du vill
Om du får för dig att göra denna, bered dig på att du kommer vilja göra den igen och igen. Bara några få ingredienser att lägga i mixern och sedan ställa in din fudge i frysen innan du kan njuta av en underbar seg, kola som smälter i din mun och lämnar dig nöjd efter en bit – fast du äter två för att den är såå god
Förra årets var lagrade på singel malt fat från Scottland first fill av öl, och jag vet dessvärre inte om det är samma fat eller nya i år, jag ska försöka luska lite i det
) Igår kom Viktoria hem till oss efter jobbet och medans Daniel bjöd på pulled beef så kokade jag fudge (hallon/lakrits som förra året men iår körde jag en halv sats smet men med en hel sats smaksättning vilket resulterade i ett stort leende från Daniel när han fick smaka igår kväll
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. Först en kolapå färska dadlar utan både mejeri och socker