Blanda ströbröd och mjölk/grädde. Lägg över i eldfast form och efterstek i ugn i ca. Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff
Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Att fylla ut färssmeten med skorpmjöl (som han säger, ströbröd säger väl de flesta idag) eller kokt potatis, det känner man ju till sedan tidigare
Blanda ströbröd och grädde. salt & vitpeppar (Jag brukar tillägga lite grillkrydda med). Pannbiff gör jag väldigt sällan, vilket är synd för det är ju väldigt gott
Så här gör du Blanda mjölk, grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min. Lägg ut dem i en ugnsfast form 30 x 25 cm och ställ åt sidan. 1/2 dl + 2 msk ströbröd. 1 st ägg
Pannbiff. Servera pannbiff, lökskyn och pressgurkan med kokt potatis och någon form av lingon. Blanda grädde, mjölk, soya, ägg, salt, peppar, och ströbröd, låt svälla ca 5 min. 1 ägg. 1/2 dl ströbröd
2 msk ströbröd. 1 ägg. Blanda alla ingredienser i köttfärsen utan lök och fetaost. Hacka löken fint och stek den lätt i stekpannan utan att den får färg
Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda. 5 dl Ströbröd
Lägg bullarna i lergryta (som fått ligga i blöt) efter hand. Jag gör köttfärs av ca ett kg blandfärs, ett ägg, riven lök, skorpsmulor, nej det heter det inte här i norr visst, men så hette det när jag var liten i Skåne, jag menar alltså ströbröd, ca 1 dl, plus några msk vatten, några msk crème fraiche