Häll äggvita, citronsaft och socker i en bunke och ställ den i ett vattenbad. Vaniljparfait. Häll sockerlagen i en bunke, tillsätt jordgubbspurén och citronsaften och blanda ordentligt
Deras wasabi och svart sesam parfait lät otroligt spännande. Så raskt över till kakan, en citronkaka som jag läst om hos bästa Charlottan som har den fina bloggen Matrepubliken
Då blir det en sorbét/parfait-liknande glass. Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Detta tycker jag mer liknar en parfait, men står det sufflé så är det väl en sufflé. Vi hade gäster i helgen och jag gjorde en meny med citron som tema
parfait. Koka upp vatten, socker & citronsyra. Skölj citronen & riv i skalet i äggsmeten. 2 ekologiska citroner. 15 gram citronsyra. Till min parfait behövs följande (6 port). 0,5 citron (skalet). 0,5 citron. Lägg blommor, skalet av 0,5 citron & honung i en burk med tättslutande lock. 2 ekologiska citroner. 15 gram citronsyra
Det blev passionsfruktsparfait med chokladmousse och hallonsås och mango. Lägg i en skål och blanda i juicen från en lime och en citron, olivoljan, salt och peppar
Outspädd flädersaft, vatten, saft från citron/lime, hackad färsk mynta. Här om dagen var jag ute i skogen och plockade smultron och blåbär och dessa fick bli tillbehören till denna fräscha parfait