Ett bra sätt att dels sätta mycket smak på pasta och även att lura i ongarna massa grönsaker. Jag har en stor passion för kikärtor (lever ett spännande liv)
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt olivoljan och mixa till en slät sås, späd med lite pastavatten om det blir för tjockt, smaka av med salt och peppar
Både tomatsås och kikärtor är de perfekta tillbehören till pasta. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 1 kokta kikärter (à 380 g) 2 msk olja 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 dl visp- eller matlagningsgrädde 1 msk torkad basilika 1/2 msk torkad timjan 1 tsk chiliflakes 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 300 g spaghetti Till servering riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på en pastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här)
Färsk pasta. Häll av spadet från kikärtorna. Koka pastan enligt anvisning på. avrunna kikärtorna. pastan i kastrullen, tillsätt en skvätt olja och blanda runt