Det är pektinet i frukt och bär som får sylter och marmelader att geléa sig. Blåbärssylt är både gott på smörgåsen och på pannkakorna och varför inte ha lite din morgonyoghurt, ett perfekt sätt för att göra din egna naturliga blåbärsyoghurt istället för att köpa en färdig variant som oftast får sin smak och färg av andra saker än just blåbär
· Det är pektinet i frukten som får marmeladen att tjockna. Varje gång jag handlar bara MÅSTE jag köpa med mig minst en påse apelsiner, blodapelsiner eller citroner, oavsett hur mycket frukt jag redan har hemma
Galaktos ingår i många naturprodukter, som till exempel pektin, gummi och agar samt finns naturligt i mjölkprodukter, sockerbeta, sockerrör och växtlim
pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat). 1 kg syltsocker (en färdig blandning som finns att köpa i mataffärerna och som förutom sockret innehåller allt det som behövs för ett lyckat sylt- eller marmeladkok
Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m
Kärnorna innehåller pektin och detta ämne gör att marmeladen stelnar lättare och snabbare. Har du mycket mogna frukter eller frukter med litet kärnor kan det bli nödvändigt att tillsätta pektinämne till marmeladen för att få den att stelna
1 kg syltsocker med pektin i. 1 kg syltsocker med pektin i. Om man nu för andra året i rad köper 10 kg ekologisk citrus av en annan matbloggare (Matgeek), så är det bara att se till att det går åt
Det är knappast så att man måste läsa på alla produkter varje gång man handlar (trots att det är bra att uppdatera sig då och då ifall något ändrats för en vara man brukar köpa hem)
fl, vilket gör att det är väldigt lätta att kunna köpa de nya produkterna. Vatten, glutenfri vetestärkelse, morot (11%), modifierad majs- och tapiocastärkelse, pumpafrön (3%), sirap (endast som jästnäring), jäst, rapsolja, teffmjöl, sockerbetsfiber, förtjockningsmedel (frukt-, guar-, tarakärnmjöl, pektin, cellulosagummi), nyponskalsmjöl (1%), salt, emulgeringsmedel [lecitin (raps), mono-och diglycerider av fettsyror (veg