Pektinprov recept

Äppelgelé

Äppelgelé

Gör pektinprov. 2 kg äpplen. 12 dl vatten. 140 gram gul melatin, 1 påse. 1750 gram strösockerSkär bort fula delar och blomfäste samt kärnhus
Aroniamarmelad

Aroniamarmelad

Nu kan du göra ett pektinprov om du vill - se ovan. 8 dl aroniabär. 14,5 dl syltsocker. 11,6 dl vatten. 11/2 kanelstång
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Sätt sylten åt sidan och gör pektinprov om du vill kontrollera att sylten tjocknar. 1 kg färska eller frysta blåbär, ca 2 liter
Äppelgelé

Äppelgelé

Gör ett pektinprov genom att blanda lika delar saft med starksprit. ca 20 min Gör ett pektinprov genom att blanda lika delar saft med starksprit
Vinbärsgelé

Vinbärsgelé

Du kan också justera mängden senare efter att du gjort pektinprov. Är du osäker om vinbärssaften kommer att stelna till gelé kan du göra pektinprov enligt nedan
Äppelgele

Äppelgele

Gör pektinprov. Blir en hållbar och god äppelgelé kokt med socker och gul melatin som är pektin och konserveringsmedel för gelé

Äppelgelé

Gör ev ett pektinprov, se nedan. Pektinprov. Med vanliga äpplen blir geléet ljust gult eller gulrosa, med paradisäpplen vackert rött

Grön tomatmarmelad

Gör ev ett pektinprov. Skölj tomaterna, borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem i mindre bitar och finfördela dem i matberedare eller mixer till en grynig massa

Plommonmarmelad

Gör ev ett pektinprov. Pektinprov - marmelad. Skölj färska plommon, tina frysta. Klyv dem och tag vara på kärnorna, som knyts in i en bit gasväv eller tunt bomullstyg

Vinbärsgelé

Gör ev ett pektinprov, se nedan. Pektinprov. Pektinprov - gelé. Vinbären ska vara knappt mogna. Bären behöver inte repas från stjälkarna

Lättgjord citrusmarmelad

Gör ev ett pektinprov. Pektinprov - marmelad. Kan göras av enbart syrliga apelsiner eller en blandning av olika citrusfrukter