Lägg upp blomkålspuré, pilgrimsmusslor och dekorera med parmaskinka och persilja. Lite förändringar och Anette fick sitt serverat med rom istället för parmaskinka, eftersom hon inte äter kött
Ofta så serveras pilgrimsmusslor stekta men här är de nästan helt råa, de har bara marinerats några minuter i citronsaft, resultatet blir att smaken av musslan kommer fram på ett helt annat sätt än om den är stekt
Nåväl, jag lagade pilgrimsmusslor i champagnesås och tröstar mig med, ett glas kall champagne. Lime, chili, vitlök eller som här i champagnesås med parmesan och parmaskinka
Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden. Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om. 4 pilgrimsmusslor (ganska stora). 4 tunna skivor parmaskinka
Linda parmaskinkskivor runt om pilgrimsmusslorna. Trä upp pilgrimsmusslorna på spett. Salta 1/2 tsk och peppra 1 krm på pilgrimsmusslorna. Ca 12 skivor parmaskinka. Ca 750 g pilgrimsmusslor
Stekta pilgrimsmusslor med dillpesto . Till “förrätt” vid årsmötet blev det plockmat med olika sorters oliver, Parmaskinka och salami, minimozzarella, cocktailtomater och en getfärskost, Chevroux