Lägg i grädde, ost, vitlök och kryddor. Tänkte passa på att lägga ut potatiskakan som vi åt på nyårsafton när vi är uppe på hotellrummet och tar det lite lugnt
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 1 dl rivenost, gärna västerbottenost. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. 1 dl rivenost, gärna västerbottenost
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och kryddor. 1 dl rivenost. Skala och riv potatisen grovt strimla purjon, blanda potatis och purjo i en ugnsfast form, lättsmord
Eftersom potatiskakan innehåller ost är den knepig att göra helt mjölkfri. Laktosfri kan du göra den med lagrad ost och laktosfri yoghurt och laktosfritt smör
Sluta medrivenost. Blanda samman mjölet med havregryn och salt. Varva potatis, purjolök, hackade örter, rivenost och äggstanning i det förgräddade pajskalet
Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Servera medpotatiskaka och sås. Låt den andra sidan steka på svag värme tills potatiskakan även på denna sida får en gyllene färg och är genombakad