I morse tog jag och bytte jag ut min vanliga fullkornsgröt mot en frukostpudding gjord påchiafrön. Jag toppade min pudding med physalis och vindruvor, kanske det smakar mer och är godare om man istället använder bär, och ganska mycket
2 msk Chiafrön. 12 dl Sojamjölk, lätt (går att byta ut mot vanlig lättmjölk men lägg då på 24 kcal). 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Chiapudding mättar på ett trevligt sätt, speciellt om man har en mage som är känslig för bröd och mjölkprodukter, då är chiapudding och ägg en utmärkt frukost
Jag tog med en påse med chiafrön till Gran Canaria, då jag inte vet vart det finns att köpa här. Det är så enkelt att göra och innehåller så mycket nyttigheter så man står sig en hel dag på stranden
Chiapudding, det är ju supernyttigt. Nu har jag testat att göra den på kokosmjölk ett par gånger. Men även så har jag nu gjort egen mandelmjölk som jag sen gjorde chiapudding eller man kanske ska säga chiagröt
Sen gjorde jag även en väldigt god chiapuddingpå BaraBär från Finnerödja. För att rivstarta ordentligt så kör vi på ekoligiprov direkt på morgonen Jag känner mig ändå trygg, jag börjar komma in i pluggandet igen
Toppa sedan chiapuddingen med äppleröran, hack några mandlar på och strö över lite havregryn. Jag gjorde chiapudding igår igen och tycker att det smakar så gott