Gör så här Gnid in rödingfiléerna med olja. Baka i ugn på 100° till innertemperatur på 45°. 2 putsad och skinnfria rödingfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 putsad och skinnfria rödingfiléer 1 tsk olivolja 1 tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 25 g forellrom 12 kvistar färsk dill Rub
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Vi delar med oss av vårt favoritrecept samt tips på hur du får den luftig och saftig
Det enda egentliga recept jag bjuder på i detta inlägg, det är den fantastiskt goda fisksåsen. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Värm ugnen till 200 C. Ugnsbaka i cirka 30 minuter tills de är genommjuka och har fin färg. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Ta ut plåten ur ugnen, tillsätt äpple och purjolök. Stekt röding. Detta recept är gjort för 4 portioner. Sätt ugnen på 225°C. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Stek rödingen med skinnsidan ner i oljan i en stekpanna 2-3 minuter
Smörj en ugnsfast form med lite smör. Två hela rödingfileér. Plocka bort småbenen ur rödingfiléerna med en tång, ta bort skinnet och skär dom längs med i två delar
Augusti och blåbär (och kräftor och kantareller) hör ihop tycker jag och denna galette passade så bra som avslutning efter stekt röding, kokt potatis, grönsaker och romsås
Lägg rödingen på en plåt och häll över olivolja. Servera rödingen med lite av krondillsgrädden, den hyvlade sparrisen, de picklade kantareller, forellrom och fänkålsdill
Salta och droppa på lite olja på rödingen och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 100 grader. Baka rödingen till den är innetemperatur 38°. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 100 2 rödingfiléer
Har du inte tillgång till vakuummaskin, sjud fisken eller ånga den i ugn. Vakuumförpacka rödingen och baka av i 40-gradigt vatten till en innertemperatur på 38°. Stryk ut massan tunt på en silikonmatta, och torka på 50° i ugn tills det är torrt. odlade lättrimmade rödingfiléer à 80 g
Ett recept från boken Husman av Stefan Ekengren. Jag har aldrig stekt hel fisk på det här sättet förut, brukar alltid annars göra hel fisk i folie i ugnen