Okej, det är lite pyssligt att fixa snygga rullar av rödspättan. Stekt tomat. Basilika-smörsåsen är av den kategorin att man vill göra som Emil i Lönneberga – sticka ner huvudet och slicka upp det sista
”Rödspätta med stekta champinjoner, svart stenbitsrom och vispad grädde. Jag serverar gärna med ris, då såsen, tagen med slev ur sin ugnsform och med sältan från stenbitsromen gör sig otroligt bra just ihop med ris
Till middag idag stekte jag spätta. Och till den kokade jag potatis och rörde ihop en kall sås på majonnäs och creme fraiche som jag smaksatte med curry och vände ner räkor i
Vi rekommenderar att ni äter första portionen fisk direkt när ni lagar rätten under helgen, exempelvis på söndag kväll, eftersom fisken är som allra godast färskstekt
Stektrödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Till detta vill man ju helst ha en nystektrödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Halloumi, ångkokt broccoli och kokta glasnudlar stekta i curry, paprikapulver och spiskummin. Bönpasta med tonfisksås gjord på krossade tomater med basilika, tonfisk, oliver, vitpeppar, salt, vitlök och gullök bara