Servera t ex stekt oxfilé till rödvinssåsen och hasselbackspotatisen. En god oströra, men det blev väldigt mycket ost över så det la vi på hasselbackspotatisen också och det blev gott
Hasselbackspotatis. Hasselbackspotatis2 potatisar per person smör salt peppar ströbröd ev parmesan. Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den
Hasselbackspotatis. Hasselbackspotatis 2 potatisar per person smör salt peppar ströbröd ev parmesan. Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den
Nu kan man ställa detta åt sidan och börja med Hasselbackspotatisen. Rödvinssås 2 schalottenlökar (finhackade) 1 kruka färsk timjan (finhacka) 2 msk Kalvfond2,5 dl rödvin (fylligt rödvin – såsen blir inte godare av ett för 100. Hasselbackspotatis8-10 stora potatisar (skalas) 30 gram smörRiven västerbottensostStröbrödSaltVitpeppar
Servera rödvinssås till en god bit kött och hasselbackspotatis. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemgjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare
Gott att servera med en rödvinssås och hasselbackspotatis till. Börja med att blanda ihop alla kryddorna och låt karrén marineras med dessa i en tät plastpåse över natten