Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
Tillsätt sedan muscovadosockret och låt det karamelliseras med grönsakerna någon minut. I min rödvinssås använder jag som sagt min egna köttbuljong men du kan givetvis även använda en annan buljong, men jag rekommenderar att du isåfall använder en riktig buljong som är gjorda på riktiga råvaror utan kemiska tillsatser
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Sila av såsen, tycker du att den är för tunn kan du reda med lite maizena. 1 morot. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg
Finhacka grönsakerna och fräs i olivolja tillsammans med alla ingredienser förutom kalvfond och vin. Jag har gjort rödvinssås på flera olika sätt och de flesta har väl blivit bra men ingen riktig fullträff
Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till