Fräs squash och purjo i ghee eller smör, salta, peppra och låt kallna. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Ät dem varma eller kalla till rökt fisk eller kött. Ansa blomkålen och dela till små buketter. Koka bönorna några minuter och lägg sedan ner blomkålen och låt koka tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk
Jag äter nästan inget bröd längre, pastan byter jag ut mot andra mer glutenfria alternativ, kött har jag minskat på och äter mer fiskoch vegetariskt istället och frukt och bär äter jag flera gånger om dagen
Börja med fiskoch skaldjur, sen köttoch sist ost. Allt ska viras in och packas ner, precis allt. Det är vid såna här tillfällen man inser hur mycket saker man har och ”värst” är det i köket
Jag har alltid äcklats av rent kött, men den känslan har inte uppkommit när jag ätit fisk. Det känns knappt som jag gjort ett val eftersom det skulle behöva ett val för mig att faktiskt äta kött
kött, fiskoch ägg är fullvärdiga proteinkällor. ost ochkött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Ät den till grillat, kallskuret kött eller rökt fisk. Lägg havregryn, vetemjöl, smör, kesella och soltorkade tomater i skålen till matberedaren med kniven monterad