Sylt/Marmelad. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Rör ner socker ochingefära. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Rabarberochingefära var en väldigt god kombination. Ställ upp och ner tills den svalnat. Kom på att jag hade en liten påse med Rabarber i frysen från i somras
Skölj rabarbernoch skala den om den är grov och trådig. Skala ingefäranoch skiva den tunt. Ös upp marmeladen i varma rena burkar och tillslut dem genast
Rabarber används mest till kräm, soppa, paj, marmeladoch sylt. Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas
Fräs rabarberochingefära i olja tills rabarbern mjuknar. Skala, skiva och finhacka ingefäran. Skala och skiva rabarbern, tjockare stälkar i tunnare skivor och smala stjälkar i lite tjockare bitar så de blir mjuka samtidigt
Rabarberoch jordgubbskompott. Marmeladoch sylt. Annars tar jag bort länkarna och då får man söka manuellt på namnet i sökrutan längst ner till vänster på bloggen
Du kan byta ut plommonen mot rabarber, skurna i små bitar. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar