Rensabläckfisken, var försiktig så att den inte går sönder eftersom den ska fyllas. Bläckfisk behöver inte var segt som suddigummi, här är den långsamt tillagad i en god tomatsås och riktigt mör
Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Tillsätt fiskbenen från den rensade fisken, rödvin och buljong. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Spara Skriv ut Portioner
Rensa kycklingen och dela i lagom stora bitar. Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Rensa och skölj av ansjovisen/sardellerna. Calamares a la Romana – friterad bläckfisk. 450 gr hel ansjovis/osaltade sardeller (huvud och buk klipps bort varpå ansjovisen rensas)