Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
En hel del av maten hon lagade där blev vi riktigt nyfikna på, den såg både god, smakrik och så där tjusigt nyttig ut, så boken letades snabbt fram och den vilda jakten på inspiration startade
I den där japanska kokboken jag nämner hittade jag recept rå energisallad som jag inte riktigt hade ingredienserna till utan fick göra min egen variant
Crêpen på rismjöl, vatten och gurkmeja är härligt oljig och riktigt frasig. Vi är ruskigt sugna på vietnamesiskt, och hoppas att köket och menyn talar samma språk
Men personligen tycker jag inte som många andra jag möter nu att det gör så mycket att det har blivit kallare igen och att våren inte riktigt har kommit än – det är ju trots allt bara mars
Vietnamesisk nudelsallad. Under hela #vegruari kommer jag att ta hjälp av ett gäng trevliga vegetarianer som har varit så snälla och delat med sig av sina vegetariska veckomatsedlar med oss
Efter en hyfsat lugn natt vaknade jag till härligt fågelkvitter och när jag skulle hämta in tidningen (förresten den tunnaste tidningen på länge) var det riktigt härlig vårluft som jag kunde andas in
Det enda riktiga lågvattenmärket var när vi åt indiskt det var heeeeemsk mat, dålig service för att inte säga urusel service och riktigt dyrt för att vara sån skitmat