Nästa gång ska jag se hur köttet blir om man låter det stå inne lite längre. Men man behöver ju inte bara steka skivor eller använda det i carbonara - man kan ju såklart också helsteka sidfläsket även om det redan är rimmat
Rimma. Dela torskryggen i 4 delar och rimma den 1-2 timmar innan tillagning. Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast
Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt. Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
Som jag skrivit tidigare så finns det två sätt att göra på när man kokar helt kött. Skölj av den rimmade fläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Det är inte alls något svårt att rimmaköttet själv, det gäller bara att vara ute i tid och planera sin matlagning lite grann för det funkar liksom inte att falla för detta suget samma dag som det ska stå på matbordet
Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
) Nej, det han gör är rimmarkött på kors och tvärs. Han lägger det ena efter det andra i salta bad och helst så ger han köttbitarna även en spruta innan de blötläggs