Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Lägg upp på hushållspapper tills det är dags att servera och då klipper du små bitar av skinkan. Att rimma torsken gör att den blir fastare och även får en godare smak
Här nere i södra Sverige är det vanligast med en rimmad och lättrökt julskinka medan man uppåt landet oftast hoppar över det där med röksmaken, vissa kokar sin på spisen medan andra bakar den i ugnen
Avsaknaden av skinka gjorde att jag började pröva att göra något liknande av kalkonbröst. Rimmad fågel Jag har under åren här nere i Turkiet, testat att rimma kött på lite olika sätt
Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för att rimma själv. Skinkan är bland det viktigaste på julbordet enligt mig, och därför vill jag att den håller extra hög kvalitet