Koka riset. Blanda ingefära, limeskal, limesaft, soja, sambal oelek och ½ msk socker. Servera med ris. Sila såsen och häll den i stekpannan och låt allt bli genomvarmt
MaträttKyckling, Pasta, Risoch Potatis. Salt och grovmalen svartpeppar. Färsk timjan och basilika. Hetta upp olja i en stekpanna och woka grönsakerna hastigt
Låt stå och småputtra en stund medan du kokar riset. Limen, broccolin och paprikan är köpt. Kycklingwok är något som jag gör rätt så ofta men mest på på vintern faktiskt
Servera med ris eller nudlar av något slag. Om du hör till dem som har svårt att klara av broccoli med tuggmotstånd, föreslår jag att du först förväller den några minuter, och sedan spolar av den i kallt vatten
Utan ris är thailändska rätter nästan helt utan kolhydrater (samtidigt som de är fulla av protein och gröna nyttigheter) vilket passar utmärkt om man försöker bli av med ett par vinterkilon
Lägg dem i en skål och rör ner sojan. Servera med kokt jasminris. Woka först kycklingen ett par minuter och tillsätt därefter broccoli, skivad salladslök och strimlad paprika
Sedan serverade jag risoch nudlar bredvid och jag kunde äta av bara woken utan extra kolhydrater. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Servera med ris eller nudlar, går att använda chili och jordnötter till garnering om man vill. Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja
Servera med ris. Skär kycklingen i mindre bitar och hacka grönsakerna. Hetta upp en stor kastrull med matfett och fräs kycklingen tills den är genomstekt