Rör ihop samtliga ingredienser till såsen och låt stå kallt till servering. Romsås. Ugnsbakad röding. Till efterrätt serverades glass med varma bär och fröcrunch
Romsås. Ställt svalt till servering. Romsås. smör till stekning. Till servering. 4 rödingfiléer à 170 g. 4 rödingfiléer à 170 g salt och malen vitpeppar smör till stekning. 1 kg färskpotatis 4 dillstjälkar 1 msk finhackad dill 1 msk hackad bladpersilja 1 msk hackad färsk körvel salt och malen vitpeppar smör till stekning Romsås
Värm en stekpanna och stek rödingfiléerna med skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Augusti och blåbär (och kräftor och kantareller) hör ihop tycker jag och denna galette passade så bra som avslutning efter stekt röding, kokt potatis, grönsaker och romsås
När jag åt resterna till lunch dagen efter gjorde jag en romsåstill (creme fraiche, stenbitsrom och vitpeppar) eftersom smöret ju hade gottat in sig i fisken
Kallrökt lax med sallad med melon,avokado,soja bönor och sallad,romsås,rostat bröd. I torsdags packade mannen och jag bilen och for till Älvkarleby där vi bott på vandrarhemmet Café Furiren på Laxön
Efter sista fransförlängningen nu i kväll så stod min käre make redo med middagen, min absoluta favoriträtt – röding med färskpotatis, grönsaker och romsås
Vi ska äta röding med citron o romsås ikväll. Passar bra med följande tillbehör rostade rotsaker i ugnen, potatisklyftor, blomkålsmos, pressad potatis, ris, sallad, vinbärsgelé, inlagd gurka