Rostas nöt recept recept

Kryddiga rostade nötter

Kryddiga rostade nötter

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Lägg alla nötter i en bunke. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta
Rostad sötpotatis med spenatpestokräm  - Recept | Arla

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm - Recept | Arla

Lägg den och nötterna i en långpanna. Mixa nötterna fint i en matberedare. 1 dl rostade hasselnötter. 2 dl rostade hasselnötter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg sötpotatis 1 dl rostade hasselnötter 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Spenatpestokräm. 2 dl rostade hasselnötter 100 g Arla Präst® 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g babyspenat 1 grovhackad vitlöksklyfta ½ g salt 1 krm svartpeppar 40 g babyspenat 50 g rödbetsgroddar
Rostade nötter till glögg

Rostade nötter till glögg

Rostade nötter till glögg är en annan klassiker och det finns verkligen en uppsjö av recept på detta på nätet
Rostad potatissallad med sparris och nötter

Rostad potatissallad med sparris och nötter

Rosta nu även nötterna i en torr stekpanna, låt svalna. Toppa med de rostade nötterna och ha dressingen vid sidan om eller ringla över den direkt på salladen
Rostade nötter i mango chutney

Rostade nötter i mango chutney

Det går givetvis också bra med andra nötsorter, jag har även sett flera recept med solros/pumpafrö. Nötter är något jag börjat uppskatta mer på senare år, gärna som snacks
Julens fruktsallad med rostade nötter

Julens fruktsallad med rostade nötter

1 dl rostade hassel- och pecannötter. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull
Blomkålsris med kyckling & rostade nötter

Blomkålsris med kyckling & rostade nötter

Det finns så mycket man kan göra och min recept-pärm här hemma är fylld med recept där man använder grönsaker som tillbehör till fisk, fågel eller kött
Auberginerullar och rostade nötter

Auberginerullar och rostade nötter

Rostade nötter att toppa rätter med är alltid lika gott och eftersom det kändes som det fattades något rött på tallriken slängde vi även i lite lysande röd spetspaprika