Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Lägg alla nötter i en bunke. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta
Lägg den och nötterna i en långpanna. Mixa nötterna fint i en matberedare. 1 dl rostade hasselnötter. 2 dl rostade hasselnötter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg sötpotatis 1 dl rostade hasselnötter 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Spenatpestokräm. 2 dl rostade hasselnötter 100 g Arla Präst® 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g babyspenat 1 grovhackad vitlöksklyfta ½ g salt 1 krm svartpeppar 40 g babyspenat 50 g rödbetsgroddar
Rosta nu även nötterna i en torr stekpanna, låt svalna. Toppa med de rostade nötterna och ha dressingen vid sidan om eller ringla över den direkt på salladen
Det går givetvis också bra med andra nötsorter, jag har även sett flera recept med solros/pumpafrö. Nötter är något jag börjat uppskatta mer på senare år, gärna som snacks
Det finns så mycket man kan göra och min recept-pärm här hemma är fylld med recept där man använder grönsaker som tillbehör till fisk, fågel eller kött
Nomnomnom, här får ni ett recept på en riktigt lyxig, krämig och smarrig frukost. Rostade mandlar, cashewnötter och kokoschips gav gott crunch, och kakaonibs extra smak
Rostade nötter att toppa rätter med är alltid lika gott och eftersom det kändes som det fattades något rött på tallriken slängde vi även i lite lysande röd spetspaprika
s klimatpanel med en larmrapport om klimatet, och nu kommer jag med recept på ugnsbakad rotselleri. Men hoppa inte över hasselnötterna, de adderar crunch till den ganska snälla rätten