Skala pumpan och tag bort kärnorna, skär pumpan i grövre bitar. Bryn lammrostbiffen runtom i smöret i en stekpanna och krydda med tomjanen och rejält med salt och svartpeppar
Skala under tiden rotfrukterna och dela i lika stora bitar, hacka rosmarinen grovt. Ett perfekt alternativ för dom av er som inte gillar lamm (hur man nu inte kan gilla lamm
Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar. För biff, rostbiff, oxfilé, och lamm gäller riktlinjen blodigt 50 grader, medium 54-55 grader och genomstekt 62-70 grader
Rostbiff med gräddsås – söndagsstek. Nu är det bara att värma upp och servera till grillat lamm. Ett bra tips om man inte vill äta så mycket ris är att steka på bitar av paprika i olika färger, lite strimlad ingefära och klyftad rödlök i en till början väldigt het panna
Igår åt vi rostbiff av älg, potatisgratäng, sallad och gräddsås. Lamm har jag aldrig tillagat så det ska bli spännande att leta recept och försöka tillaga på bästa sätt
Hittade fina bitar på Lidl. Rostbiffen är en ganska ny styckningsdel på lamm. Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blanda dem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta
Kristina skinkan är helt enkelt en Norsk skinka, en produkt som är saltad och lufttorkad, men man kan lika gärna använda kallrökt renstek, rostbiff, basturökt skinka osv, och i den rullar man in en liten mängd stekta kantareller
Vid vår cocktailfest nyligen serverade vi lite buffé med enkla grillade fiskspett (torsk, lax och pilgrimsmussla) som legat i saltlake innan grill hjortronsås samt Älgrostbiff med Remouladsås och ett par olika potatissallader
Rostbiff med cole slaw på morot, vitkål och majonnäs, Chèvre med honung och en bit färsk rödbeta samt Rökt anka, färsk pepparrot, kapris, inlagda grönsaker, currymajonnäs och rostad lök
till kött, lamm, fisk, pepparrotssås, rostbiff, kryddsmör, grönsaker och majonnäs. Denna mousse kan du ha på laxen, till rostbiffen eller bara som en smakförstärkare till din grillmat
Skär en morot, rotselleri och gul lök i mindre bitar. Rimmad lammrostbiff går att beställa av kötthandlaren, men även färsk och orimmad går bra att använda
Skär några snitt på ovansidan av lammrostbiffen och pressa ner lite av peston i mellanrummen. Skala och hacka rödlök och purjolök, dela tomaten, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i mindre bitar
Det serveras ofta på bufféer tillsammans med annat kallskuret kött såsom rostbiff, kalkon mm. Man kan prova sig fram med lite olika köttslag såsom lamm, hjort, vildsvin, och som här med griskött