Stek den rumstempererade köttbiteni smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan. Rulla inialuminiumfolietillsammans med de kryddor som lossnat under tideniugnen
Placera köttet i en ugnsform och stickin en stektermometeri tjockaste delen. En stektermometer är ett måste, likaså en skärmaskin för att få tunna finaskivor
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa)
Placera ugnsgallreti nedre delen av ugnen och sätt insteken. Servera varm rostbiff med klyftpotatis eller hasselbackspotatis, rödvinssås, stekt hel lök, lättkokta morötter och broccoli
Lägg rostbiffeni dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda ingrediensernatillmarinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra. Blötlägg lergrytan en halvtimmainnan den skall användas
olivoljatillstekning. Skivarostbiffenriktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Salta och peppra steken och lägg den i en ugnssäker form. Söndagssteken som sakar bra både varm och kall och därför är ypperlig att göra dina kollegor avundsjuka i lunchrummet på måndagen också
Lägg köttet i en ugnsfast form. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag