Ryggbiff vin recept

Ryggbiff med murkelsås

Ryggbiff med murkelsås

Häll i en skvätt vitt vin. Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Ursprungsreceptet på såsen kommer ifrån , jag har endast lagt till lite vitt vin
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Tillsätt vin, vatten, vinäger, sirap och fond och koka ihop i 10 minuter. 3 dl rödvin. 1 msk balsamvinäger. 4 skiva ryggbiff
Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Rödvinssås. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. ca 2 kg ryggbiff. 75 cl rött vin. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ta sedan av den från plattan och häll i balsamicovinäger, rött vin och buljong. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff
Ryggbiff med rödlökschutney

Ryggbiff med rödlökschutney

Tillsätt urkärnat äpple och smaksätt med rött vin, ättiksprit och honung. 2 st ryggbiff. 5 dl rött vin. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor
Helstekt ryggbiff med selleripuré

Helstekt ryggbiff med selleripuré

Ta kastrullen från värmen och häll försiktigt i vin, oxfond och balsamicovinäger. 800 g ryggbiff. 4 dl rött vin. 2 msk balsamicovinäger
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

600 g ryggbiff, i bit (gärna hängmörad). Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vitt vin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Kimchi-ish1 kålrabbi 10 cm rättika 2 msk risvinäger 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 2 tsk fisksås 1 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk färsk ingefära, riven
Ryggbiff med jordärtskockspuré

Ryggbiff med jordärtskockspuré

Tillsätt vin, balsamvinäger, socker och kalvfond. Hel bit av ryggbiff på låg temperatur i ugnen ger ett saftigt rosa kött