Häll i en skvätt vitt vin. Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Ursprungsreceptet på såsen kommer ifrån , jag har endast lagt till lite vitt vin
Rödvinssås. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. ca 2 kg ryggbiff. 75 cl rött vin. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ta sedan av den från plattan och häll i balsamicovinäger, rött vin och buljong. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff