Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i bitar. 1 kg färskarödbetor. 1150 g fetaost el Apetina® vitost. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg färskarödbetor 1 färsk gul lök 4 dl rucola 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk flingsalt 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl svarta oliverGör så här Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min
Nu har det gått några år sedan jag åt den sist så häromdagen, när vi tog upp lite rödbetor ur landet, dammade jag av receptet och rörde ihop en sats sallad
Börja med att skala och skära upp både rödbetorna och sötpotatisen i mindre bitar. Lägg sedan upp dem i en skål, tillsätt havssalt och smula över fetaost
Färska makrillfiléer bör du hitta i större mataffärer eller hos en fiskhandlare. Salladen består av kokta rödbetor, lök och babyspenat blandat med en skvätt olivolja
Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Lägg på kycklingbitarna i en solformad båge och toppa med skivad rödlök, smulad fetaost och svarta oliver
Finn crisp med hemgjord rödbetssallad och julköttbullar. Vegetarisk tapas med ägghalvor, zuccinichip, färskostfyllda champinjoner, ugnsbakade rödbetor med fetaost och haricot verts med vitlök bland annat
4 1 påse babyspenat 300 g färskarödbetor (skalade och skurna i klyftor) 2 dl bulgur 200 g djupfrysta gröna ärter 400 g rökt fläskfilé 200 g fetaost 2 msk vit balsamvinäger 4 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Riv rödbetorna grovt och lägg dem i en bunke. Till lammfärsspetten gjorde vi vår egen krämiga rödbetssallad med fetaost som vi tidigare bloggat om här men som vi plitar ner även här för enkelhetens skull, ihop var dessa två en mycket god kombination