De här två såserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar. Men de funkar också som två piffiga såser till en rätt som du vill göra lite mer intressant eller som extra smakhöjare till en Indisk rätt
Om ni inte är lika förtjusta som vi i stark mat kan ni strunta i att krydda såsen med chilipeppar dessutom kan man ta hälften naturell ost så minskas chilismaken ordentligt
De här två såserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar. Men de funkar också som två piffiga såser till en rätt som du vill göra lite mer intressant eller som extra smakhöjare till en Indisk rätt
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. 200 g naturell färskost. 1 dl chilisås (gärna med mindre socker). 6 kycklingfiléer 200 g naturell färskost. 1 dl chilisås (gärna med mindre socker)
Gör såsen under tiden. Servera pastan med såsen, kycklingen och champinjonerna/baconet. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. 125 g naturell färskost