En romsås är gott till, jag brukar göra ungefär så här. I nästan alla marinad-recept tilltonfisk så är citron representerat men jag är inte helt överens med den tesen
Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar. För tonfisk räcker det med kortare tid, då den gärna ska vara rosa i mitten)
Färsk tonfisk med blomkålsrisotto och kall citrussås. Kall citronsås. Tonfisken vi numera köper och tillagar är från ICA och heter Vit tonfisk, den är MSC-märkt och därför med på den gröna listan enligt WWFs fiskeguide
Genomstekt tonfisk kan bli ganska torr, men det kan man bara kompensera med en kall sås. Den tonfisk vi köper kommer från varmare vatten, men ju fler som frågar, desto större krav på bättre information till konsumenterna
Koka upp såsen och tillsätt osten, smaka av med salt och peppar. Jag gillar kombinationen tonfisk, svarta oliver och lök med en krämig sås/ostfyllning som jag gjort i olika tappningar, idag blev det i en ny variant i form av en tonfiskmoussaka
Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Blanda din nykokta al dente-pasta med såsen, vänd runt och servera direkt, gärna med en sallad och kanske bröd vid sidan om
Tillsätt passerade tomater, tonfisk, buljong, dijonsenap och oregano eller basilika. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja och pressad vitlök
Pastasallad med tonfiskröra och rhode islandsås. Rhode Islandsås. Bönor, tomat, paprika i olika färger, gurka, sallad, oliver, soltorkad tomat, ananas, hummus, kycklingspett, räkor, tonfisk, ägg… jag kan hålla på en evighet med listan på tillbehören som passar till